Sende Kodlama Yap

LDR ile Buzzer Uygulaması

Evet artık sensörlerden gelen verileri okuyup gelen verilere göre diğer devre elemanlarını aktif etmeye geldi sıra. İlk sırada LDR var. LDR gelen ışığa göre değer değişikliğine uğrayan bir fotodirençtir. Ortam ışığına göre direnci arttırır azaltır. Bizde bu artan azalan değerleri okuyup bu değere göre Buzzerdan Ses çıkarılmasını sağlayacağız.

1-Arduino Uno(1 adet)

2-BreadBoard 

3-Buzzer (1Adet)

4-10KΩ Direnç (1adet)

5-LDR(1adet)

6-Jumper Kablolar

Malzemelere ihtiyacımız var.

Devremizin taslağını FritZing programıyla oluşturalım.

Evet Burada birşeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. LDRnin bir ayağı (-) de diğer ayağına da 10KΩ direnç bağladık.(10KΩ direnç renkleri=Kahverengi-Siyah-Turuncu-Altınrengi) Direncin diğer ayağına da (+) bağladık. Buradaki direncin görevi LDRden gelen değerin daha düzenli gelmesini sağlamak. Bağlantımızın sıralaması (-) Ldr Direnç(+) olacak. Buradaki LDR ve Direncin bağlandığı yerden bir kabloyuda A0(analog girişe) bağladığımızda artık LDRden değerleri okuyacak devreyi oluşturduk.

LDRden gelen değerelere göre Buzzer Uygulaması yapacağız Buzzer Uygulama devresini daha önce oluşturmuştuk.Aynı devreyi buradada kuruyoruz. Sadece Buzzerın + bacağına 8 nolu dijital pini bağlayacağız.

Tüm bağlantı işlemleri gerçekleştirildikten sonra Sırada artık kodları yazmaya geldi. Kodlarda Eğer A0 analog pininden gelen değer 650 den Büyük ise  8 nolu pinden c4 notasını  yarım vuruşla 0.5 sn çalacak kod bloklarını oluşturalım.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ