Sende Kodlama Yap

Buzzer ile LED Uygulaması

Bu projede Buzzerla ses verirken bir de LED yakarak ışıklı ve sesli uyarı sistemi yapacağız. Bu proje için

1-Arduino Uno(1 adet)

2-BreadBoard 

3-Buzzer

3-LED (1 Adet)

4-220 Ω Direnç(1 adet)

4-100Ω Direnç(1 adet)

Devremizin taslağını FritZing programıyla oluşturalım. Buzzer’ı 100Ω ile kullanabilirsiniz. Biz şu anda dirençsiz kullanacağız. Sadece tek Buzzer ile ses alalım. Daha sonra farklı uygulamalarda da kullanırız.

Yukarıdaki devrede 11 nolu pinde buzzer 10 nolu pinde ise LED ve direnç bağlı. Amacımız 11 nolu pindeki Buzzerdan 0.5 ses çıkarken aynı anda da 11 nolu pindeki LED de yanacak. 0.5 sn sonrası 10 nolu pini kapatıp LED’in sönmesini sağlayacağız. Burada çok dikkat etmemiz gereken nokta LED’in yanması sağlayacak 10 sayısal pini yüksek yap blogunu Buzzer’ın blogundan sonra yazmamız gerekiyor. Aksi takdirde LED ve Ses aynı anda koordineli olarak çalışmıyor. SES geldiğinde LED yansın LED söndüğünde SES kapansın istiyorsak kod bloklarını aşağıdaki gibi sıralamamız gerekiyor.

Daha önce söylediğimiz gibi Buzzer’da + ve – uçlar var. – ucu GND bağlayıp + ucu da dijital pinlere bağlamamız gerekiyor. Burada iki tane GND kullanmamız  gerekiyor. Çünkü devremizde GND ihtiyacı duyduğumuz iki elamanımız bulunmaktadır.

Yukardaki kod 11 nolu pine 0.5 sn Do notasını 4. Frekanstan yarım vuruşluk çaldırırken 10 nolu pindeki LED’i de 0.5 sn açıyoruz ve ışık vermesini sağlıyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ